Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Матеус попиля защитата на Байерн и насочи вниманието към продажбата на конкретен играч

26 август 2024, 17:20 часа • 1635 прочитания

Проблемите в защита отново се оказа ахилесовата пета на Байерн Мюнхен в първия мач от новия сезон на германската Бундеслига. Макар и с доста усилия, баварците успяха да победят с 3:2 Волфсбург. Въпреки че водеха в резултата, два гола на Ловро Майер върнаха "вълците" в срещата, но автогол и късен гол на Серж Гнабри осигуриха трудната победа в първия мач на Венсан Компани начело.

Проблемите на Байерн Мюнхен в защита продължават 

Ким Мин-Дже, играч, който изпитва трудности след пристигането си от Наполи миналото лято, бе хванат в крачка при второто попадение на Волфсбург. Южнокореецът си партнираше с Дайо Упамекано в центъра на защитата, но беше заменен от Ерик Дайър. По-късно бе съобщено, че Ким е играл с лека травма на бедрото. След като Хироки Ито е извън игра, Кристоф Фройнд от Байерн не изключва възможността за подписване на договор с още един защитник, като клубът проявява конкретен интерес към Йонатан Та, но това повдига въпроса дали шефовете на клуба е трябвало да продадат Матайс де Лихт.

Лотар Матеус критикува защитата на Байерн Мюнхен

Ким Мин-Дже

В рубриката си в Sky Germany бившата звезда на Байерн Мюнхен Лотар Матеус взе на прицел защитата на клуба и постави под въпрос продажбата на Де Лихт в Манчестър Юнайтед.

"Защитата е и си остава ахилесовата пета на Байерн", каза Матеус. "Матайс де Лихт беше продаден, въпреки че беше най-стабилният защитник през последните две години. Той беше лидерът на защитната линия. Сега Байерн отново трябва да търси наследник на Давид Алаба. За мен е жалко, че този лидер липсва."

Матеус допълни, че ако Де Лихт, който е бил най-добрият защитник за "червените", не бе продаден на Манчестър Юнайтед, сега нямаше да се притеснява за отбора. С наближаването на крайния срок за трансфери спортният директор Кристоф Фройнд намекна, че клубът ще направи още сделки, за да се справи с уязвимата задна линия на Компани.

ОЩЕ: Готови ли са "аспирините" за нова титла? Алонсо смята Байерн за основен фаворит

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес