Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ман Сити и Интер убиха интригата в първите два 1/4-финала в Шампионска лига (ВИДЕО)

11 април 2023, 23:54 часа • 3008 прочитания

Отборите на Манчестър Сити и Интер направиха решителни крачки към полуфиналите на Шампионска лига, след като спечелиха убедително първите си мачове от 1/4-финалната фаза. Английският шампион разби Байерн Мюнхен с 3:0 като домакин, а "нерадзурите" надвиха Бенфика с 0:2 като гост.

На "Етихад" Родри откри резултата с гол в 27-ата минута, възползвайки се от асистенция на Бернардо Силва. Байерн задържа минималния си пасив до средата на втората част, когато хората на Пеп Гуардиола нанесоха нов удар по амбициите на съперника.

В 70-ата минута Бернардо Силва оползотвори асистенция на Ерлинг Холанд, за да удвои аванса на домакините. Само шест минути по-късно самият Холанд успя да се разпише, за да увеличи преднината си на върха при голмайсторите в Шампионска лига - норвежецът вече има 11 гола, като е на един гол от рекорда на Рууд ван Нистелрой за най-много голове в турнира за една кампания. Холанд вече има 34 гола в 26 мача в Шампионска лига в цялата си кариера.

В другия четвъртфинален сблъсък коравият състав на Бенфика се пропука през второто полувреме. В 51-ата минута Интер успя да открие с гол на Николо Барела, който се възползва от асистенция на Алесандро Бастони. В 82-ата минута Интер получи дузпа, а Ромелу Лукаку успя да вкара от бялата точка, за да доближи италианския тим още повече до полуфиналите.

За Бенфика задачата става твърде сложна, тъй като трябва да търси обрат на "Джузепе Меаца" в реванша на 19 април. Байерн пък ще трябва да наваксва три гола пасив срещу Сити на "Алианц Арена", като срещата отново ще се състои на 19 април. В сряда вечер предстоят и другите два четвъртфинала - Реал Мадрид срещу Челси и Милан срещу Наполи.

Подробен репортаж Манчестър Сити - Байерн Мюнхен (ВИДЕО)

Подробен репортаж Бенфика - Интер (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес