Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лудогорец продължава в следващата фаза на Лига Европа

07 ноември 2013, 22:25 часа • 24142 прочитания

Тимът на “Лудогорец” продължава щурма в Европа и ще ги гледаме и на пролет, като още след четвъртия мач в групите вече е във фазата на елиминациите. Сега важното за разградчани е дали ще е първи или втори в групата, което също има голямо значение.

Иначе доста мудна първа част, в типичен за Източна Европа стил, ни предложиха отборите на “Лудогорец” и “Черноморец Одеса”. По-дейният тим и с повече атаки бе този на гостите, като разградчани допускаха много опасни центрирания на противника и само неточният им мерник попречи да водят на полувремето. Към края на първото полувреме “Лудогорец” живна малко, но също точността на завършващите удари бе много лоша. Така крайният съдийски сигнал за първата част дойде при резултат 0:0.

През второто полувреме тимът от Разград промени своя облик драстично и в 47-ма минута “Лудогорец” откри резултата с гол на Кишеда. Гостите от “Черноморец Одеса” се окопитиха и започнаха да правят доста опасни атаки, а и точността им се подобри. Така в 64-та минута, след свободен удар, Гай се извиси в наказателното поле на разградчани и отбеляза за 1:1. Последваха още няколко опасни атаки на “Черноморец Одеса” и инфарктни минути за българския тим. Къде с късмет обаче и къде с футболни умения, момчетата на Стойчо Стоев удържаха равенството, а и имаха шанса да победят, но не го направиха.

По този начин “Лудогорец” продължава да е на първа позиция с 10т. актив и сигурно участие във фазата на елиминациите. Втори със 7т. са “ПСВ Айндховен”, които победиха “Динамо Загреб” с 2:0. Трети са “Черноморец Одеса” с 4т. и последни – “Динамо Загреб” с 1т. Сега най-важното за българския тим ще е да постигне успех или поне равенство в следващия двубой срещу “ПСВ” на стадион “Васил Левски” на 28-ми ноември. Това има голямо значение заради съперника, който ще се падне на родният тим в следващата фаза.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес