Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лучано Спалети е фаворитът за треньор на Милан

09 май 2014, 11:14 часа • 5208 прочитания

Силвио Берлускони заяви, че Милан ще реши съдбата на настоящия си треньор Кларънс Зеедорф едва след края на сезона. "Гадзета дело Спорт" обаче уверява, че на практика това вече е сторено и холандецът ще бъде сменен през лятото.

Според италианската спортна библия, той ще бъде наследен най-вероятно от Лучано Спалети, който преди два месеца бе уволнен от Зенит. Бившият наставник на Рома и Удинезе вече е уведомил, че е на разположение да поеме росонерите. За да стане това обаче специалистът ще трябва да се съгласи на значително намаление на заплатата. В Санкт Петербург той прибираше по 4 млн. евро годишно, а Милан не може да му предложи повече от 2,5 млн. Не на последно място, защото клубът ще трябва да изплати на Зеедорф компенсация за прекратения му договор, който е на стойност 10 млн. бруто за два сезона.

Берлускони заяви, че Винченцо Монтела от Фиорентина му е симпатичен, но според "Гадзета дело Спорт" този вариант не е особено реалистичен, защото собствениците на виолетовите – братята Дела Вале – ще настояват за компенсация от 7 млн. евро.

Друга възможна кандидатура за поста при росонерите е на Роберто Донадони от Парма, който има 12 сезона като футболист в Милан. Най-евтиният вариант пък е назначаването на Филипо Индзаги, който в момента води юношите на росонерите.

Ето и процентната вероятност всеки от изброените варианти да се осъществи според "Гадзета дело Спорт":

Спалети – 35%

Донадони – 20%

Индзаги – 20%

Монтела – 20%

Зеедорф – 5%

 

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес