Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул си поигра с огъня и пропиля три гола аванс, но се спаси от ново фиаско

03 октомври 2019, 00:05 часа • 6040 прочитания

Ливърпул постигна неочаквано трудна побед над Ред Бул Залцбург във втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига - 4:3 на "Анфийлд".

Развоят на срещата беше фантастичен за неутралния зрител, тъй като мърсисайдци някак си успяха да пропилеят три гола аванс, които постигнаха още през първото полувреме.

Бойкият тим на австрийците, който преди две седмици отнесе Генк с 5:2, доказа, че не трябва да бъде отписван в тазгодишия турнир. Успя да се вдигне след демотивиращо 0:3, в което мърсисайдци играха на своето обичайно силно ниво в атака. Само че в края на полувремето и след почивката защитата на Юрген Клоп тотално се провали и подцени съперника.

Все пак победен гол на Мохамед Салах в 69-та доведе до логична развръзка. Все пак това бе някаква реакция за шампионите в надпреварата след загубата от Наполи в първия кръг.

Подробности и видео от срещата вижте в Sportlive.bg

Преди срещата

Ливърпул започна със загуба своето участие в тазгодишната кампания на турнира, след като в първия си мач бе победен от Наполи в Италия. РБ Залцбург от своя страна записа убедителна победа в първия си мач, надигравайки Генк с красноречивото 6:2.

За "червените" титулярният страж Алисон Бекер няма да бъде готов за игра, но се очаква съвсем скоро бразилецът да поднови игра, най-вероятно срещу Лестър. Джердан Шакири също е в лазарета, докато титулярният централен защитник Жоел Матип е под въпрос след получен удар в събота срещу Шефилд.

Садио Мане и Наби Кейта се изправят срещу бившия си клуб. Антоан Бернеде и Александър Уолки няма да са на разположение на Залцбург, докато Марин Понграчич и Хи-Чан Хванг се възстановиха от контузиите си и взеха участие в последния мач на Ред Бул.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес