Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул действа с размах - извади 45 милиона евро за бразилска звезда

07 юни 2024, 13:25 часа • 1657 прочитания

Английският гранд Ливърпул отправи оферта на стойност 45 милиона евро за опорния полузащитник на Аталанта Едерсон, твърди бразилският журналист Жорже Никола. На този етап не е ясно дали мърсисайдци са получили отговор на офертата си.

Ливърпул отправи оферта за Едерсон от Аталанта

Аталанта оценяват 24-годишния бразилец на 50 милиона евро. Това означава, че двата клуба едва ли ще имат проблем да стигнат до споразумение за сделката. Изглежда, че интересът на Ливърпул е много сериозен и клубът не смята да се пазари за цената на Едерсон.

Едерсон

Едерсон изигра много силен сезон

Бразилският полузащитник направи много силен сезон с Аталанта, като бе сред най-добрите играчи и на спечеления финал в Лига Европа срещу Байер Леверкузен. Той е много енергичен в пресата и в единоборствата за отнемане на топката, което са търсени характеристики от новия мениджър на Ливърпул Арне Слот.

Арне Слот иска и още един футболист на Аталанта

В Ливърпул не смятат да разчитат на Уатаро Ендо, който бе привлечен на пожар през миналия сезон. Вместо това "червените" искат качествен футболист, какъвто несъмнено е Едерсон. Освен това Ливърпул иска и още един играч на Аталанта и сънародник на Арне Слот - Тюн Копмайнерс. Треньорът и играчът се познават добре и от съвместния си престой в АЗ Алкмаар.

ОЩЕ: "Нямаше да оцелея и година в такъв клуб": Клоп попиля един от грандовете в Англия

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес