Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леверкузен и Аталанта не успяха да пречупят корави съперници и загубиха точки в Шампионска лига

23 октомври 2024, 21:54 часа • 466 прочитания

Байер Леверкузен и Аталанта загубиха точки в Шампионска лига. "Аспирините" завършиха 1:1 срещу Брест в двубой от третия кръг на турнира. Флориан Виртц откри резултата в 24-тата минута, а до почивката Пиер Леес-Мелу изравни. Бергамаските от своя страна не успяха да пречупят Селтик и мачът приключи при нулево реми. 

Леверкузен и Брест не се победиха

На стадион "Мунисипал ду Рудуру" възпитаниците на Шаби Алонсо стартираха по-активно. Натискът им логично бе материализиран от Виртц в средата на полувремето, на когото му подаде Хофман. 21-годишният германски национал преодоля съперниковия страж с хубав изстрел за 1:0. Домакините отговориха в 39-ата минута.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: На Острова пируват! Астън Вила оглави Шампионска лига! Автогол на вратар донесе успех на Арсенал

Леес-Мелу завърши прекрасно добро нападение и възстанови паритета. През втората част футболистите на Леверкузен владееха повече топката, но така и не съумяха да създадат нещо по-опасно. "Аспирините" и Брест имат по 7 точки в Шампионска лига.

Аталанта така и не успя да вкара на Селтик

В същото време 22 удара и една греда не бяха достатъчни на играчите на Аталанта да отбележат срещу Селтик у дома. Бергамаските остават непобедени в турнира с 5 пункта. Шотландците, за които блестеше вратарят Каспър Шмайхъл, пък имат 4 точки на своята сметка.

ОЩЕ: Треньор на ЦСКА: Бригада от Македония се изгаври с труда на момчетата

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес