Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кристъл Палас сложи прът в колелата на Ливърпул (ВИДЕО)

25 февруари 2023, 23:38 часа • 1894 прочитания

Ливърпул и Кристъл Палас завършиха при резултат 0:0 в мач от 25-ия кръг от Висшата лига. Двата тима създадоха доста положения, но така и не успяха да преодолеят стража на съперника. Срещата ще се запомни и с трите греди – две за мърсисайдци и една за домакините. Двубоят бе първи за „червените“ след тежкото поражение в Шампионска лига от Реал Мадрид.

Ливърпул започна по-добре срещата и набързо създаде няколко добри положения пред вратата на съперника, но играчите на Юрген Клоп така и не успяха да преодолеят стража на Кристъл Палас. В 24-ата минута мърсисайдци можеха да отбележат. След центриране на Робъртсън Диого Жота засече с глава, но топката срещна страничния стълб.

Домакините обаче съумяха да изравнят играта и в края на първата част бяха близо до гол. В 42-ата минута Трент Александър-Арнолд сгреши, като позволи на Шулп да му отнеме топката. Впоследствие футболистът на Палас центрира опасно, като Матета стреля с глава, но ударът му срещна напречната греда.

В началото на втората част Ливърпул вдигна оборотите и създаде няколко добри ситуации за гол. В 49-ата минута Салах бе изведен на отлична позиция и стреля силно, но право в напречната греда. До края на полувремето двата тима си размениха по няколко положения, но до нов гол така и не се стигна.

След равенството Ливърпул се намира на седмо място във временното класиране във Висшата лига с 36 точки. Лидер е Арсенал с 57, но и мач повече. Кристъл Палас пък са на 12-та позиция с 27 точки в актива си.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес