Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидатурата на Кантона за президент се оказа рекламен трик

11 януари 2012, 15:19 часа • 3649 прочитания

Легендата Ерик Кантона отново намери начин да се превърне в една от най-обсъжданите личности в родината си. Във вторник сутринта ликът на великия №7 се появи на първа страница на в. "Либерасион" с призива "Търся 500 гласа". Според френската конституция толкова са необходими на всеки гражданин, за да се кандидатира за президент на Франция.

Няколко часа по-късно стана ясно, че Кантона няма намерение да спори с Никола Саркози идната пролет, а просто се опитва да привлече общественото внимание към жилищната криза, която се превръща във все по-голям проблем във Франция, предаде ТВ Европа. Финансовата стагнация е на път да остави над 10 млн. французи без дом, а други 3,5 млн. признават, че вече не могат да покриват разходите за своето жилище.

Кантона изрази надежда, че кандидатите за президент на страната ще обърнат повече внимание на проблема, но фурорът, който предизвика в. "Либерасион", накара мнозина да се запитат какви са шансовете на бившия футболист и настоящ актьор, при евентуално участие в самите избори.

Франция все още не е забравила 1980 г., когато комикът Колюш съвсем сериозно се включва в кампанията и спечели доверието на 16% от гласоподавателите, преди да бъде изваден от надпреварата под политически натиск. Анализаторите побързаха да отбележат, че личност с аурата и репутацията на Кантона също има сериозни шансове за подобен успех, още повече в условията на нарастващо недоволство към настоящото управление на Никола Саркози.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес