Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да очакваме и къде да гледаме полуфиналите от Лига Европа

02 май 2019, 16:14 часа • 12757 прочитания

След като се изиграха първите полуфинали в Шампионска лига, дойде времето и на решаващите битки във втория по сила европейски клубен турнир - Лига Европа.

Във втората битка на ниво "Европа" между английски и испански клубове един срещу друг се изправят Арсенал и Валенсия - два клуба, които разочароват с изявите си в местното първенство и ще търсят класиране в Шампионска лига чрез спечелването на Лига Европа.

От самото начало "артилеристите" са поставяни сред фаворитите, но "прилепите" правят силен втори полусезон и не са за отписване в полуфиналния сблъсък.

Любопитен факт е, че мениджърът на Арсенал Унай Емери беше начело на Валенсия между 2008 и 2012 година. Шкодран Мустафи е бивш футболист на "прилепите", а Франсис Коклен и Габриел пристигнаха на "Местайя" именно от Арсенал.

Двата отбора отпаднаха при последните си две участия на полуфинали в евротурнирите. Арсенал отстъпи на Атлетико Мадрид в Лига Европа през миналия сезон и на Манчестър Юнайтед в Шампионската лига през 2008 година. Валенсия се препъна срещу сънародниците си от Севиля в ЛЕ през 2014 година и Атлетико в същия турнир през 2012-а.

Вижте къде можете да наблюдавате в sportlive.bg.

Повечето погледи на футболните фенове може да са насочени към втората европейска битка между английски и испански отбор между Арсенал и Валенсия, но безспорно не по-малко интересно ще е във Франкфурт, където изненадата в Лига Европа Айнтрахт посреща основния фаворит преди старта на сезона Челси.

Германският тим постигна истински подвиг, след като с 10 души стигна до 2 гола срещу Бенфика като гост за загубата с 4:2, но именно те позволиха на Айнтрахт да се класира напред след 2:0 у дома в реванша. Челси пък определено подцени Славия Прага, като едва спечели сблъсъците с 1:0 в Чехия и 4:3 в Лондон.

Вижте къде да гледате двубоя.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес