Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интер е на финал за Купата на Италия! Защитник изхвърли Юве от турнира (ВИДЕО)

27 април 2023, 01:03 часа • 1452 прочитания

Интер е на финал за Купата на Италия! "Нерадзурите" победиха с 1:0 Ювентус в реванша от полуфиналните срещи в надпреварата. Така с общ резултат 2:1 от двата мача тимът на Симоне Индзаги продължава напред. На "Джузепе Меаца" единственото попадение реализира защитникът Федерико Димарко.

Голът падна в 15-ата минута. Крайният бранител се възползва от хубав пас на Николо Барела и много елегантно преодоля Перин. Доминацията на Интер продължи и в следващите минути, а Лаутаро Мартинес се отчете с няколко пропуска.

ОЩЕ: Шанс за Интер: Барселона се отказва от Боби Фирмино

След почивката Юве се съвзе. Фабио Мирети нанесе хубав удар в 49-ата минута, но той мина над напречната греда. Локатели стреля от дистанция, а Андре Онана спаси. Един Джеко вкара топката във вратата на "бианконерите". Попадението обаче бе отменено поради засада на босненеца. В 85-ата минута "нерадзурите" създадоха нова суматоха в наказателното поле на съперника, при което за малко Милик да си отбележи автогол.

До края на срещата домакините се защитаваха по отличен начин и не позволиха на играчите на "Старата госпожа" да се доберат до нещо по-интересно. Утре (27 април) Интер ще разбере срещу кого ще се изправи на финала измежду Фиорентина и Салернитана. "Виолетовите" надделяха с 2:0 в първия сблъсък.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес