Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голмайсторът на Наполи пропуска първия мач с Милан в Шампионска лига

11 април 2023, 12:41 часа • 1535 прочитания

Голмайсторът на Наполи Виктор Осимен най-вероятно ще пропусне първия мач с Милан от 1/4-финалната фаза на Шампионска лига. Както е известно нигериецът получи контузия в адукторите, докато изпълняваше ангажиментите си към националния отбор на родината си в края на март.

Феновете на Наполи се надяваха, че той ще успее да се възстанови за мача с Милан утре, но това изглежда малко вероятно. Италианският вестник „Република“ съобщи, че привърженици на „светлосините“ са се засекли с президента на клуба Аурелио де Лаурентис на остров Иския, където босът е бил на почивка. Те са го попитали за възможността Осимен да играе срещу „росонерите“, но не са останали много доволни от отговора.

Аурелио де Лаурентис

„Виктор не е позиция да играе срещу Милан, за съжаление. Надяваме се да успее да се възстанови за реванша на „Диего Армандо Марадона“ на 18 април“, заявил пред феновете Де Лаурентис.

През този сезон Виктор Осимен е един от най-важните футболисти в състава на Лучано Спалети. 25-годишният нападател има 29 мача на сметката си във всички турнири, в които е реализирал 25 попадения и е направил 5 асистенции.

Към нигериеца има сериозен интерес от страна на доста от топклубовете в Европа, но Наполи му постави огромна цена, за да откаже конкуренцията.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес