Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Галатасарай подчини Бешикташ в дербито за 11-и мач без загуба! Фенербахче удари тима на бивш левскар

28 октомври 2024, 21:32 часа • 419 прочитания

"При комшиите" е спортна рубрика на Actualno.com с автор Джем Юмеров, посветена на интересни истории, анализи и проблемни теми от областта на турския футбол.

Галатасарай надигра и заслужено победи Бешикташ в дербито от десетия кръг на турската Суперлига. Давинсон Санчез откри резултата в 13-ата минута. През второто полувреме звездата на "Джим Бом" Виктор Осимен също се разписа, възползвайки се от втората асистенция на Габриел Сара в мача. В добавеното време на срещата Ернест Мучи реализира почетното попадение за "черните орли".

Отборът на Окан Бурук записа 11-и двубой без загуба във всички турнири и заема първото място с 28 точки. Бешикташ пък инкасира първо поражение в шампионата, където се намира на четвърта позиция с 20 пункта. 

ОЩЕ: Галатасарай остана непобеден в Лига Европа след 7-голово шоу! Бодьо спечели в 94-тата минута

Пас към миналото

Галатасарай надигра Бешикташ

Домакините от Галатасарай атакуваха от самото начало. Акгюн тества уменията на Ерсин Дестаноолу, който се намеси подобаващо. В 13-ата минута обаче стражът нямаше какво да стори, когато Санчез засече пас на Сара за 1:0. До почивката "Джим Бом" беше по-активния отбор, но в 44-тата минута Фернандо Муслера отрази шут на Рафа Силва.

През втората част "черните орли" опитаха да отговорят. Имобиле и Силва не се възползваха от изгодни позиции, което беше наказано от Осимен в 67-ата минута. Нападателят засече с глава центриране на Габриел Сара и прониза Дестаноолу. В 94-тата минута Ернест Мучи реализира шедьовър за крайното 2:1.

ОЩЕ: "Ако не се казваше Моуриньо, досега да е уволнен": Критикуват Специалния, той иска играчи от Висшата лига

Фенербахче се справи с Бодрумспор

Другият истанбулски гранд Фенербахче се наложи над тима на Здравко Димитров - Бодрумспор, с 0:2. Юсеф Ен Несири изведе "жълтите канарчета" напред четвърт час след първия съдийски сигнал. В началото на второто полувреме Един Джеко удвои аванса на предвождания от Жозе Моуриньо състав. 

Бившият флангови състезател на Левски Димитров остана на терена до 69-ата минута, когато беше заменен от Гьокдениз Байракдар. Така "жълто-сините" събраха 20 точки, които им отреждат място в топ 4. Бодрумспор е 13-и с десет пункта.

Автор: Джем Юмеров

ОЩЕ ОТ "При комшиите": "Пол Погба във Фенербахче?!" Как едно интервю разбуни духовете сред световноизвестни журналисти

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес