Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Филип Лам: Преди всичко трябва да работим върху защитата ни

21 май 2014, 10:29 часа • 7311 прочитания

Капитанът на Германия Филип Лам се изказа критично за защитата на отбора, четири седмици преди първия мач на Бундестима на Мондиал 2014 срещу Португалия,

"Преди всичко трябва да работим върху защитата ни. Напоследък допуснахме твърде много голове във вратата си, оставяхме твърде много положения за противниците", ядосва се Лам пред вестник "Билд".

"Трябва да затваряме по-добре пространствата към вратата си. Трябва да започнем от там. Нужна е да обърнем по-голямо внимание на това как застава защитната линия, да правим една крачка по-рано, както в нападение. Това е задача пред целия отбор."

"Разбира се, че имаме сили за титлата. Трябва да внимаваме само за едно нещо: талантът и егото на всеки един от нас трябва да работи в името на целия колектив. В Бразилия ние се нуждаем от сърце и страст."

"Дали Йоги Льов трябва да остане след световното? Факт е, че той има договор. Целият отбор работи много добре с него, той винаги ни подготвя добре тактически."

"Наистина съжалявам, че Марио Гомес не е в отбора, той остави трудна година зад гърба си. Много ми се искаше да бъде на световното. Но ние нямаме офанзивен проблем, дори напротив!"

"Дали футболистите на Байерн и Дортмунд могат да играят в един отбор след финала за Купата? Разбира се, нещата стават доста бързо. Ние често сме играли заедно за Бундестима. Навярно сега ще имаме нужда от няколко тренировки, но след това общата цел ще стои над всичко."

"Да, навярно това е последното ми световно първенство и затова искам да използвам шанса си. Не искам пак да отпадам на полуфинал, или да отида в Бразилия, за да се наслаждавам на слънчевите лъчи. Имам ясна цел. И тя е да стана световен шампион", отсече Лам.

Димитър Лазаров
Димитър Лазаров Отговорен редактор
Новините днес