Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕК стартира проект срещу сексуалната експлоатация в Бразилия

12 юни 2014, 15:52 часа • 5774 прочитания

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу стартира кампания срещу сексуалната експлоатация на малолетни и непълнолетни в Бразилия по време на Мондиала.

Известни бразилски футболисти като Кака и Жуниньо  подкрепят кампанията "Не поглеждай встрани", която е насочена към бразилци и чужденци. Идеята е да всички да бъдат информирани, че сексуалната експлоатация е престъпление.

Два месеца преди започването на Мондиала английска фондация, подкрепена от бразилските власти започна информационна кампания за жертвите на сексуалната експлоатация.

Проектът на ЕК предвижда семинари, обучение и обсъждания на проблема във всеки град, домакин на световното първенство.

"Бразилия има сериозен напредък в развитието си. За период от 10 години около 40 милиона души бяха подпомогнати, за да излязат от състоянието на бедност. Но някои слоеве на обществото все още не се ползват от правата на човека, които ние приемаме за даденост. За да промени това положение, Европейският съюз работи в 12 града, домакини на футболни мачове по време на световното първенство, по ключови проекти, свързани с предоставяне на подкрепа за защита на правата на младите хора във фавелите (гетата) на Рио, Куяба и със закрилата на най-бедните работници в Сао Пауло", заяви еврокомисарят по развитието Андрис Пиебалгс.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес