Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Драма в края: Дузпа лиши Байерн Мюнхен от победата срещу Байер Леверкузен (ВИДЕО)

15 септември 2023, 23:32 часа • 4241 прочитания

Байерн Мюнхен и Байер Леверкузен сътвориха истинско шоу на "Алианц Арена" в най-любопитния двубой от четвъртия кръг на Бундеслигата. Двата отбора завършиха 2:2. Хари Кейн откри още в седмата минута, но Алехандро Грималдо възстанови паритета в средата на първото полувреме. Леон Горетцка изведе баварците отново напред 4 минути преди да изтече редовното време.

Тъкмо когато всичко изглеждаше решено, Есекиел Паласиос изравни от дузпа в самия край на срещата. Така селекцията на Томас Тухел и "аспирините" остават на върха във временното класиране с по 10 точки. Тимът на Чаби Алонсо обаче е първи с по-добра голова разлика.

ОЩЕ: Пак напрежение в Байерн: Мрънкането на Тухел изнервя шефовете

Кейн изведе Байерн напред

Домакините започнаха по-активно мача. Натискът им даде резултат в седмата минута, когато Кейн се възползва от лошо изчистване от корнер, за да матира Храдецки за 1:0. Сане пропусна да удвои, преди в 24-тата минута Грималдо да вкара по феноменален начин от пряк свободен удар. Леверкузен натрупа самочувствие, а нападателят Виктор Бонифейс опропасти няколко страхотни възможности.

Хари Кейн Байерн Мюнхен

Вратарят на Леверкузен блести

Състезателите на Байерн не останаха длъжни. Набезите на Мюлер, Горетцка и Гнабри бяха спрени от стража на гостите. Финландският вратар демонстрира рефлекс и след почивката, отразявайки изстрели на Кимих и Кейн, като английският топ реализатор се бе озовал очи в очи с Храдецки.

Драма в края

В 77-ата минута Флориан Виртц нацели десния страничен стълб, а Бонифейс продължаваше да пропуска. Така се стигна до 86-ата минута, в която резервата Тел асистира на Горетцка за 2:1. Това обаче не бе всичко. В добавеното време на двубоя Алфонсо Дейвис извърши нарушение в наказателното си поле срещу Йонас Хофман и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Паласиос, който не сбърка, за да възстанови паритета.

ОЩЕ: 274 дни до Евро 2024: „Златната кокошка“ на Германия, която донесе неочаквана титла на Бундестима

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес