Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докато е на върха: Скалони слага точка на приказката с Аржентина

22 ноември 2023, 12:18 часа • 2294 прочитания

Селекционерът на световния шампион Аржентина - Лионел Скалони, е напът да напусне треньорския пост, докато е на върха във футбола. За шокиращата спортна новина намекна самият Скалони след историческата победа над Бразилия на "Маракана" с 0:1. Той заяви, че е изтощен, а Аржентина се нуждае от треньор с цялата възможна енергия.

СНИМКИ: Бруталните сцени от Бразилия - Аржентина

Лионел Скалони се разделя с Аржентина

"Бих искал да кажа нещо важно: трябва да помисля за времето си в националния отбор. Тези играчи ми дадоха много. Дадоха много на целия треньорски щаб. Трябва да помисля. Трябва добре да помисля какво ще правя", заяви Лионел Скалони, който изведе Аржентина до световната титла на Мондиал 2022.

Лионел Скалони

Кой ще наследи Скалони на поста?

"Това не е сбогуване или нещо подобно, но трябва да помисля за това, защото летвата стана много висока. Става наистина трудно да продължиш да печелиш и тези момчета го правят още по-трудно. Време е да помисля. Ще кажа това на президента на федерацията и на играчите, защото този отбор се нуждае от треньор, имащ цялата възможна енергия. Имаме нужда от треньор, който е наред", каза още той.

СНИМКИ: Бруталните сцени от Бразилия - Аржентина

След мача Скалони събра треньорския си щаб на терена, като журналистът на TyC Sports Хоакин Бруно разказа, че треньорът е казал на колегите си: "Последна снимка". Лионел Скалони води Аржентина от лятото на 2018-а, като освен Мондиал 2022, той спечели и Копа Америка 2021 и Финалисима 2022.

Иначе срещата между Бразилия и Аржентина бе помрачена от батални сцени на трибуните (ВИДЕО).

СНИМКИ: Бруталните сцени от Бразилия - Аржентина

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес