Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Де Бройне е ключът към надеждите на Белгия на Евро 2024

11 юни 2024, 19:35 часа • 1973 прочитания

След завръщането на Кевин де Бройне от контузия към състава на Манчестър Сити, формата на плеймейкъра бе от ключова роля за успеха на "гражданите" във Висшата лига. В белгийския национален тим ще се надяват тя да продължи и по време на Евро 2024.

32-годишният халф е талисман както за своя клуб, така и за страната си, която има големи надежди за добро представяне на турнира в Германия, но физическото състояние на Де Бройне все още не е оптимално. Той пропусна началото на клубния сезон заради контузия на сухожилието и спечели последния от 99-те си мача за Белгия преди повече от година в приятелска среща с Германия през март 2023 г.

В Белгия се надяват Де Бройне да е готов за старта на Евро 2024

Кевин де Бройне

Завръщането на Де Бройне в националния отбор се очаква с нетърпение, тъй като той предоставя дългогодишен опит и стремеж към победа на. Точно както и в Сити, той е мозъкът на терена, на когото е дадена свободата и отговорността да направлява играта. Техническите му способности, които се изразяват в първото докосване, обхвата и точността на пасовете му, се допълват от уменията му умело да разчита играта и да взема решения, които могат да променят хода на всеки един двубой.

Приоритет към момента обаче остава здравето на белгийската звезда. Наставникът на "червените дяволи" Доменико Тедеско отчаяно се надява той да е във форма за предстоящото предизвикателство на Евро 2024. Двамата може и да не са се виждали много през последните почти 2 години, но Де Бройне вече даде знак за одобрението си към новия треньор, който пое поста от Роберто Мартинес след разочароващата кампания на Мондиал 2022. Оттогава насам белгийската селекция, начело с Тедеско, претърпя сериозно освежаване и промяна в тактиката.

Кевин де Бройне

„Новата система ни гарантира, че можем да оказваме по-голям натиск и да печелим топката по-бързо“, заяви одобрително Де Бройне. „Така по-бързо ще си възвръщаме владението на топката и това е намерението на нашия треньор“.

Белгия с нови сили след идването на Доменико Тедеско

Що се отнася до ролята на Де Бройне, в Белгия продължава да се води дългогодишен дебат за това къде е най-подходящ той. Изглежда, че консенсусът е, че той е най-ефективен в централното полузащитно поле.

"Дискусията за моята позиция в националния отбор ще продължи. Вече съм изиграл почти 100 международни мача и колко от тях сме спечелили? Където и да се намирам: Върша си работата", каза Де Бройне.

Белгия

Дали като атакуващ халф, или в полузащитното поле, белгийците ще се надяват Кевин де Бройне да е във форма за старта на Европейското в Германия на 7 юни. Белгия попадна в група Е заедно с отборите на Словакия, Румъния и Украйна. "Червените дяволи" ще започнат участието си на 17 юни от 19:00 часа срещу тима на словаците.

ОЩЕ: Пълна ТВ програма за Европейското първенство по футбол 2024 в Германия 

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес