Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червени картони доближиха Реал Мадрид и Милан до 1/2-финалите в Шампионска лига (ВИДЕО)

12 април 2023, 23:59 часа • 2639 прочитания

Хегемонът в европейския футбол Реал Мадрид спечели домакинството си на Челси с резултат 2:0 в първи четвъртфинален двубой в Шампионска лига. 14-кратният шампион на Европа стигна до победата с голове на Карим Бензема и Марко Асенсио, а успехът бе подпомогнат и от червен картон на Бен Чилуел.

Противно на очакванията, Челси започна открито срещата, което пък позволи на Реал Мадрид да упражни своя контраатакуващ стил. Резултатът не закъсня и в средата на първото полувреме "белия балет" излезе напред с гол на Бензема, който направи добавка след спасен удар на Винисиус от Кепа Арисабалага.

Реал Мадрид - Челси Карим Бензема

"Лос бланкос" изпуснаха да отворят по-голяма разлика до почивката, но в 59-ата минута хората на Франк Лампард останаха с човек по-малко. Чилуел спря нахлуващия на скорост към вратата Родриго, фаулирайки го на границата на пеналтерията. Главният съдия не се поколеба и го изгони.

В 74-ата минута Реал се възползва от числовото си преимущество с гол на резервата Марко Асенсио, който  се разписа след бързо изпълнен корнер, хванал неподготвен отбраната на Челси. Реваншът на "Стамфорд Бридж" е на 18 април.

 

В другия четвъртфинален сблъсък от вечерта отборът на Милан успя да победи Наполи с минималното 1:0 като домакин. "Росонерите" обаче могат да съжаляват, че не спечелиха с по-голяма разлика, след като играха около 20 минути с човек повече на терена.

Единственото попадение в срещата падна в 40-ата минута, когато Исмаел Бенасер се разписа за домакините. В края на частта пък Симон Кяер уцели греда за Милан, пропускайки отлична възможност да удвои аванса на хората на Стефано Пиоли.

Милан - Наполи

През второто полувреме Наполи, който бе без голмайстора си Виктор Осимен, не успя да намери отговор на инкасираното попадение. В 74-ата минута Лучано Спалети остана с човек по-малко на терена, след като Андре Ангиса си изкара втори жълт картон.

Милан не се възползва максимално от числовото си предимство и не успя да вкара втори гол в мача. Така сблъсъкът остава отворен за реванша на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол на 18 април. А какво се случи в другите два 1/4-финала в Шампионска лига (ВИДЕО), вижте в линка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес