Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси съкруши амбициите на Тотнъм за топ 4 във Висшата лига (ВИДЕО)

02 май 2024, 23:29 часа • 3432 прочитания

Челси надви Тотнъм с 2:0 на "Стамфорд Бридж" в двубой от 34-тия кръг на Висшата лига. Трево Чалоба откри резултата в средата на първото полувреме с хубав удар. В 72-рата минута Николас Джаксън удвои аванса на своя тим. Така "сините" съхраниха надеждите си за евроквота, а шансовете на "шпорите" за топ 4 намаляха.

Отборът на Маурисио Почетино заема осмата позиция с 51 точки и се намира на 3 от шестия Манчестър Юнайтед. Тотнъм пък се нарежда на петото място с 60 пункта - седем зад четвъртия Астън Вила, който обаче е с мач повече.

ОЩЕ: Футболната романтика е жива: Приказката на Джейми Варди и Лестър (ВИДЕО)

Хубав гол изведе Челси напред в резултата

Домакините стартираха много активно срещата. Изстрел на Джаксън бе изчистен от голлинията в петата минута. Мудрик също пропусна добра възможност. Отговорът не закъсня и Петрович се намеси при шут на Джонсън. Натискът на Челси се ознаменува с попадение в 24-тата минута, когато Чалоба откри резултата с превъзходно изпълнение. До почивката момчета на Постекоглу пропиляха хубави шансове.

Тотнъм атакува, но Челси бележи

Гостите натиснаха педалите през втората част. Стражът на "сините" и стабилната игра в защита обаче ги лишиха от гол. Дори в 72-рата минута Джаксън се озова на точното място и направи добавка за 2:0. Манчестър Сити от своя страна продължава без грешка в борбата за титлата във Висшата лига (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес