Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бразилия шокира световния шампион Испания, за да стигне до олимпийския финал със САЩ

07 август 2024, 11:27 часа • 1115 прочитания

Бразилия достигна до големия финал в турнира по футбол за жени на Олимпийските игри в Париж, след като постигна зашеметяваща победа с 4:2 над световния шампион Испания и ще се изправи срещу САЩ за златните медали. В шестия си олимпийски полуфинал "Селесао" се възползва от редица грешки в испанската защита, за да достигне до финала в събота, където ще търси първа титла срещу четирикратните шампиони от САЩ.

Бразилия прекрати испанските надежди за требъл

Бразилия надделя, въпреки че беше без капитана и водещ голмайстор за всички времена Марта, която получи забрана за два мача след червен картон при загубата с 2:0 от Испания в последния мач от груповата фаза. Те излязоха напред в резултата 6 минути, след като опит за изчистване на испанския вратар Ката Кол се отклони от капитана Ирене Паредес в собствената ѝ мрежа. В последните секунди на първото полувреме южноамериканците удвоиха преднината си благодарение на Габи Портильо след отличен пас от Ясмин.

Бразилия женски отбор

В 72-ата минута капитанката Адриана направи 3:0 с удар с глава отблизо след бърза контраатака, а пет минути след това Дуда Сампайо си отбеляза автогол и намали изоставането си. Бразилската смяна Керолин открадна топката и намери мрежата, за да подпечата разгрома в началото на продължението, преди испанката Салма Паралуело да получи утеха в последните минути.

Испания ще играе за бронзовия медал срещу Германия в Лион в петък.

ОЩЕ: Домакините от Франция ще мерят сили с Испания на олимпийския финал по футбол в Париж

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес