Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бончо Генчев: Англичаните спряха да са фукльовци

23 май 2014, 10:08 часа • 16558 прочитания

"Селекционерът на английския футболен тим Рой Ходжсън внесе нов стил на работа и на игра в отбора и сега той е по-силен", коментира за България днес" един от героите на САЩ'94 - Бончо Генчев.

В предварителна група "D" тимът от Острова е в компанията на Италия, Уругвай и Коста Рика. Първите три тима са изявени фаворити, но за жалост продължават само два, съжалява Генчев, тъй като му се иска да ги гледа и в още мачове.

"Ходжсън изгради много балансиран отбор в последните години, споделя наблюденията си игралият в няколко отбора в Англия бивш наш национал. - Преди се разчиташе на централните нападатели и на някаква защита, докато сега се играе много и по фланговете, както и има стабилна централна линия. Освен това треньорът залага и на тактиката, отчита силните и слабите страни на съперника и играе според тях. Докато преди него англичаните бяха малко фукльовци, играеха си тяхната игра, техния си стил и искаха другите да се съобразяват с тях. Сега представянето им е различно. Ходжсън играе за голове, дори и футболът да не е толкова атрактивен за феновете".

В тази група предвид трите фаворита може и да се направят някои сметки, разсъждава Генчев.

"Англия и Италия играят още в първия мач, докато Уругвай среща Коста Рика. "Урусите" със сигурност ще вземат трите точки, а в същото време англичани и италианци не бива да губят. Затова може да направят едно тактическо равенство, като никой от двата отбора не рискува. В същото време и за двата ще е задължително да победят Уругвай, ако искат да продължат напред. Южноамериканците имат и това предимство, че климатичните условия няма да ги притесняват, докато европейците ще трябва да изцедят силите си докрай", завършва Бончо Генчев.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес