Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барса няма да взима заместник на Валдес

27 март 2014, 14:53 часа • 6866 прочитания

Барселона няма да купува нов вратар въпреки тежката контузия на Виктор Валдес по време на победата с 3:0 над Селта на "Ноу Камп". Това заяви треньорът на каталунците Херардо Мартино.

Стражът скъса кръстни връзки на дясното коляно и ще отсъства от терените между 6 и 8 месеца, което означава, че ще пропусне и предстоящото световно първенство в Бразилия. Според правилника на испанската футболна федерация при травма, чието възстановяване ще отнеме над 5 месеца, клубът може да му купи заместник от Испания или да привлече свободен агент. "Няма да купуваме нов вратар, освен ако не ни сполети ново нещастие. Тези неща стават често, а конкретно при Валдес е за втори път. Но не искам да мисля за лош късмет. Това е тежък удар за него, но ще го преодолее. Всички играчи са потресени, но ще продължат да се борят. Отбори от ранга на Барселона не се нуждаят от извинения", заяви аржентинският специалист.

До края на сезона за Барса ще пази Хосе Мануел Пинто, а негова резерва ще бъде Ойер Оласабал, който има един единствен мач за каталунците през сезон 2008/09. Двубоят срещу Селта пък най-вероятно беше последен за Валдес на "Ноу Камп". Неговият договор с клуба изтича след края на сезона и той нееднократно заяви, че няма да го подновява, тъй като иска ново предизвикателство. Интерес към него проявяват Манчестър Сити и Монако, където играе Димитър Бербатов.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес