Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн с труден успех в баварското дерби с Аугсбург, Щутгарт сгази РБ Лайпциг (ВИДЕО)

27 януари 2024, 19:39 часа • 2640 прочитания

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен победи трудно Аугсбург в баварското дерби от 19-ия кръг на Бундеслигата. Двубоят завърши при резултат 3:2 за гостите като попаденията за тима на Томас Тухел реализираха Александър Павлович, Алфонсо Дейвис и Хари Кейн. За домакините от Аугсбург точен бе Ермедин Демирович, който се разписа на два пъти – единият от дузпа.

Байерн имаше доста проблеми

Аугсбург поведе още в 12-ата минута с гол на Елвис Реджбецай. Попадението обаче бе отменено заради засада. В средата на първата част Байерн стигна до гол дело на Александър Павлович. В добавеното време Алфонсо Дейвис се разписа след подаване на Леон Горецка за 2:0.

В 52-ата минута Аугсбург върна един гол чрез Демирович, но малко по-късно Хари Кейн порази вратата на домакините за 3:1. В 88-ата минута Аугсбург получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Свен Михел, който обаче пропусна. В 94-ата минута домакините отново получиха наказателен удар. Този път Демирович се нагърби с изпълнението и не сбърка, като по този начин оформи крайното 3:2.

Ундав блести за Щутгарт

В друг мач от деня Щутгарт сгази тима на РБ Лайпциг с 5:2 у дома. „Швабите“ поведоха с два гола до 30-ата минута след попадения на Мило и Ундав. След това „биковете“ върнаха един гол чрез Шешко.

След почивката Люелинг се разписа за Щутгарт за 3:1, преди Опенда да върне РБ Лайциг в мача с гола след подаване на Сейвалд. До края на срещата Ундав се развихри и вкара още два гола във вратата на гостите като по този начин оформи своя хеттрик, както и крайното 5:2.

Бундеслига, 19 кръг

Аугсбург – Байерн Мюнхен 2:3

Хофенхайм – Хейденхайм 1:1

Щутгарт – РБ Лайпциг 5:2

Вердер – Фрайбург 3:1

Волфсбург – Кьолн 1:1

В предния кръг Байерн допусна груба грешка и остави Байер Леверкузен да избяга.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес