Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Английските фенове в ужас! Бирата в Бразилия по 21 паунда

12 май 2014, 14:41 часа • 4934 прочитания

Цените на бразилсикте напитки - алкохол и храни хвърлиха в ужас английските фенове, месец преди Световното първенство по футбол в Бразилия, което започва на 12 юни. Цените в градовете домакини са яко надути. Не само английските фенове, но всички туристи ще бъдат подложени на унищожителен рекет, вече има сериозни поручвания, кой къде и кога да пие и да се храни.

Най-потресаващото е, че бирата, в единият от 12-е града домакини - Сао Пауло, е с цена 21 паунда. А това са цели 452% надценка на кехлибарената течност. За да не пострадат фатално портфейлите на феновет,е една от най-важните препоръки е да не се пие и яде в ресторантите и баровете край стадионите.

Високите цени на алкохола не са единственият шок за чуждестранни посетители. Кафе, храна и дори хотели се таксуват по изнудвачески цени в това, което се смята за един от най-скъпите градове в света - Сао Пауло.

Цените на всички стоки са в небето. За да се предпазят от як харч, на туристите се препоръчва да пазаруват там, където местните жители ходят. Туристите да избягват вносните бири, особено в баровете около стадион "Aрена Коринтиас", сочи проучване на "Травелекс".

Лакомниците, които искат да пият от местната бира - Бохемия, трябва да знаят, че за нея може да платят от 1 до 20 паунда, в зависимост от това откъде я купуват. Цената на хитовия местен коктейл - Caipirinha, също може да варира с надценка до 452%. Всичко зависи дали туристите са си поръчали коктейла в хотел - 9 паунда, или на някое капанче - 1,50 паунда.

Футболни фенове могат също да избягват високите цени на храните. Вкусната бразилската Пастел (вкусна тънка кора пай пържени в масло), може да струва по-малко 1 паунд, но ако се хапва в центъра на града цената е 2.50 паунда. Проучването на "Tравелекс" сочи, че туристите могат да спестят до 360 паунда, като изберат внимателно кога и къде се хранят и пият.

Високите цени не са нищо ново в Бразилия. Страната има дълга история на икономическа нестабилност и бягаща инфлацията, която стига до 2400% годишно. Една от причините цените да са толкова високи, е защото разходите за правене на бизнес са високи. А това е така заради умопомрачителен микс от данъци, тарифи за внос, бюрокрация и лоша инфраструктура, която прави Бразилия трудно място за работа.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес