Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

19-годишен поведе "старата госпожа" за ценен успех срещу бергамаските (ВИДЕО)

07 май 2023, 15:29 часа • 1427 прочитания

Ювентус постигна ценна победа срещу Аталанта в много важен двубой за класирането в топ 4 на Серия “А”.  В среща от 34-тия кръг на италианското първенство "бианконерите" излъгаха бергамаските като гости с 2:0 и се изкачиха до второто място. Попаденията в сблъсъка отбелязаха направилият дебют като титуляр 19-годишен англичанин Самуел Айлинг-Джуниър и Душан Влахович, за когото домакинските привърженици скандираха обидни определения.

На стадиона в Бергамо възпитаниците на Гасперини стартираха по-добре мача. С пропуски се отчетоха Тюн Копмайнерс и Марио Пашалич. Юве отвърна с неточни удари на Ди Мария и Милик. В 25-ата минута Джорджо Скалвини уцели с глава страничната греда на Шчесни. До почивката Аталанта беше по-активният отбор, но така и не достигна до попадение.

ОЩЕ: Неапол не спа след титлата на Наполи (ВИДЕО)

През втората част момчетата на Алегри опитаха да изнесат играта и това даде резултат в 56-ата минута. Айлинг се превърна в изненадващ голмасйтор за Юве. Той открадна топката и я подаде към Рабио. Успоредният пас на французина бе изчистен само за да попадне в 19-годишния англичанин, който прати кълбото в мрежата и вкара дебютното си попадение в Серия А.

Бергамаските опитаха да отговорят. Муриел, Копмайнерс и Меле бяха изключително упорити. Все нещо не им достигаше обаче и те не съумяха да материализират изгодните ситуации. Дзапакоста пък нацели страничния стълб на Шчесни за втори път в двубоя. Така след скорострелна контраатака Душан Влахович сложи точка на спора в добавеното време на срещата. Преди това фенове на домакините скандираха обидни думи към сърбина. 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес