Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 от Рома удариха Дженоа, Интер се спаси в края срещу Лацио (ВИДЕО)

19 май 2024, 23:53 часа • 2109 прочитания

Рома постигна важен успех с 1:0 над Дженоа на „Стадио Олимпико“ в двубой от предпоследния 37-и кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата реализира белгийският таран Ромелу Лукаку в 79-ата минута, когато засече с глава центриране на Стефан ел Шарауи. Малко по-рано Леандо Паредес получи директен червен картон и остави "вълците" с десет души на терена.

Лукаку се сбогува с Рома

Така джалоросите“ запазват шестото място във временното класиране с актив от 63 точки, докато Дженоа е на 11-та позиция с 46 пункта. Това беше последен мач с екипа на Рома за голмайстора Лукаку. Той е наказан за следващия мач заради натрупани жълти картони. Наемът на нападателя приключи и предстои завръщане в Челси. 

ОЩЕ: Челси оформи топ 6 във Висшата лига (ВИДЕО)

Дните до Евро

Интер се спаси в края срещу Лацио

По-рано в друг сблъсък от кръга Интер се спаси в края срещу Лацио. Дербито на "Джузепе Меаца" завърши 1:1. В 33-тата минута Дайчи Камада изведе "римските орли" напред със силен шут. 180 секунди преди да изтече редовното време обаче резервата Дензъл Дъмфрис възстанови паритета. "Нердзурите", които вече си осигуриха титлата, остават на върха с 93 точки. Отборът на Игор Тюдор пък заема седмата позиция с 60 точки.

ОЩЕ: Милан е много близо до привличането на един от водещите треньори в Европа

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес