Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 от Барса бяха съкрушени от младоци и сгафиха в Шампионска лига! Атлетико избухна в края

20 септември 2024, 00:02 часа • 2615 прочитания

Барселона направи фалстарт в Шампионска лига! Каталунците допуснаха поражение с 1:2 при визитата си на Монако в първия кръг от елитния турнир. 22-годишният Магнес Аклиуш и 18-годишният Джордж Иленикена се разписаха за "червено-белите", а почетното попадение за "блаугранас" бе дело на Ламин Ямал.

От десетата минута тимът на Ханзи Флик играеше с човек по-малко заради директен червен картон на Ерик Гарсия, дошъл вследствие на грешка на Тер Стеген. Стражът обаче се реваншира с няколко много важни спасявания. В същото време Атлетико Мадрид надви РБ Лайпциг с 2:1, а победният гол за "дюшекчиите" падна в 90-ата минута.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Аталанта изтърва Арсенал в Шампионска лига, Давид Рая спаси дузпа (ВИДЕО)

Червен картон за Ерик Гарсия и всичко се провали за Барса

Най-важният момент в срещата дойде рано-рано. Тер Стеген даде спорно подаване към Гарсия, който загуби топката и фаулира Минамино. Главният съдия не се поколеба и показа червен картон на 23-годишния испанец, а "лос кулес" останах 10 на терена. Малко по-късно Емболо пропусна сам срещу вратаря.

Барса получи гол, но Ямал върна надеждите

В 16-ата минута домакините се възползваха от численото преимущество. Аклиуш получи пас от Вандерсон и изведе Монако напред в резултата. Индивидуалната класа на Ямал обаче върна Барса в мача. Талантът възстанови паритета в 28-ата минута, а 180 секунди след това Балде не съумя да осъществи пълния обрат.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Машината на Алонсо прегази Фейенорд! Турци носят победата на Бенфика (ВИДЕО)

18-годишен разплака каталунците

През втората част Тер Стеген направи няколко важни намеси, но остана безпомощен в 72-рата минута, когато Иленикена го матира с мощен шут. До края на сблъсъка домакините продължаваха да пропускат, а вратарят на каталунците да блести с рефлекса си. В 86-ата минута френският тим получи дузпа. След консултация с ВАР тя беше отменена.

Атлетико би в края, Гризман блести

В същото време Атлетико Мадрид измъкна победата срещу Ред Бул Лайпциг с 2:1 в самия край на мача. Бенямин Шешко откри за германците още в четвъртата минута. Антоан Гризман изравни до почивката с елегантно изпълнение, а в последната минута на редовното време асистира на Хосе Хименес за крайното 2:1.

ОЩЕ ОТ ШАМПИОНСКА ЛИГА: Ман Сити удари на камък с Интер! ПСЖ и Дортмунд се измъкнаха в Шампионска лига (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес