Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цената на биткойна продължава да расте

30 януари 2023, 12:31 часа • 1384 прочитания

Курсът на биткойна продължава стремително да расте, макар и не толкова бързо като миналата седмица. В края на уикенда цената на основната криптовалута нарасна с 3,5% и почти се докосна до ниво от 24 хиляди долара.

Цената на Ethereum-а също расте, при това дори повече – малко над 4,5% през изтеклите 24 часа и сега тази криптовалута се търгува на ниво около 1650 щатски долара. Цената на останалите криптовалути също осезателно нарасна, като най-голям ръст сред рейтинга на 15-те криптовалути, подредени според тяхната пазарна капитализация, се наблюдава при Solana и Litecoin, които през изтеклото денонощие поскъпнаха почти с 10%, цитирано от kaldata.

ОЩЕ: Етериум обнови системата си успешно, сваля потреблението на ток с близо 100%

Финансовите анализатори напомнят, че на 20-ти януари биткойнът е успял изцяло да си възвърне загубите нанесени от краха и фалита на криптовалутната борса FTX. След това първата криптовалута демонстрира бърз ръст, който сега малко се забави.

От гледна точка на чисто техническия финансов анализ, максималните стойности на биткойна са на ниво, каквито бяха през месец септември 2022 година. И тъй като цената на основната криптовалута от няколко дни е над нивото от $22 781, може да се каже, че има стабилност и следващата бариера, която се очаква да бъде преодоляна е миналогодишният августовски максимум от 25 512 долара.

Михаил Митев
Михаил Митев Отговорен редактор
Новините днес