Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

310 млн. лева платени през виртуалния терминал на НАП

20 декември 2021, 17:04 часа • 1597 прочитания

Близо 310 млн. лева са платени чрез виртуалния ПОС терминал на Националната агенция за приходите през настоящата 2021 година, съобщават от приходната агенция. Плащането на данъци и осигуровки чрез електронната услуга за плащане с карти на НАП става все по-популярна.

Откакто услугата е създадена през 2019 година, са реализирани 1.7 млн. трансакции на обща стойност 710 млн. лева.  

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП.

От приходната агенция уточняват, че за плащането чрез виртуалния ПОС терминал на НАП не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

„В условията на извънредна епидемична обстановка, все повече потребители предпочитат да платят онлайн. Плащанията през електронната услуга на НАП са без такса и освен пари, се спестява и време.

Препоръчваме използването на Портала за електронни услуги както за деклариране и плащане на задълженията, така и за заявяване и получаване на документи, за да се избягва струпването на хора в офисите на приходната агенция“, каза Боряна Георгиева, директор на дирекция „Обслужване“ в НАП.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес