Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски за пръв път се появи лично в Давос (СНИМКИ)

16 януари 2024, 12:52 часа • 1798 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски за първи път се появи лично на годишната среща на световния елит в Давос, Швейцария, където за пореден път ще бъде обсъждана помощта за Украйна във войната. На предишните срещи той винаги отправяше послания до световните лидери по видеовръзка.

Зеленски беше посрещнат с бурни овации при влизането си в закритата среща с топ мениджъри от компании като Bank of America, Siemens Energy и други водещи корпорации.

ОЩЕ: Швейцария отпуска над 1,6 млрд. евро в помощ на Украйна (ВИДЕО)

Снимка: Facebook/Володимир Зеленський

В профила си във Facebook украинският президент коментира, че на среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг пък са обсъдили допълнително укрепване на украинската система за противовъздушна отбрана, подготовката на следващата среща на върха на НАТО във Вашингтон, двустранните споразумения за сигурност, които ще действат до присъединяването на Украйна към НАТО.

ОЩЕ: Полските фабрики се готвят за война. Производството е под пълна пара: Rzeczpospolita 

Зеленски вече проведе среща с швейцарския президент Виола Амхерд, а днес му предстои разговор и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и се очаква негова специална реч пред форума.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес