Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: За контранастъплението в Херсон ще пазим мълчание

10 ноември 2022, 14:13 часа • 2387 прочитания

За да освободим страната си, включително Херсон, ни е нужно информационно мълчание, така че всяка следваща стъпка на защитниците на Украйна да остане неизвестна за врага. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за CNN. Това е причината всички планове да се раждат в тесен кръг и да се изпълняват тихомълком, добави още той, запитан за следващия етап от действията на Въоръжените сили на Украйна.

„Ще се опитам да отговоря, така че да не отговарям. Планираните военни стъпки се раждат доста шумно в тесен кръг, но се извършват в тишина. Много бих искал това да бъде неприятна изненада за врага“, подчерта Зеленски.

Той добави, че Киев не спира да работи върху прилагането на сериозни стъпки, които ще имат положителен резултат.

ОЩЕ: Руски пропагандатори: Путин напусна Херсон след лоши новини от Иран 

По-рано днес началникът на американските въоръжени сили генерал Марк Мили коментира, че САЩ виждат първите признаци на отстъпление на руските войски от Херсон. Според него обаче изтеглянето на войските, които наброяват около 20-30 хиляди души, може да отнеме дни и дори седмици. „Вярвам, че го правят, за да запазят силата си, да възстановят отбранителните линии на юг от реката, но това предстои да видим“, каза Мили.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес