Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Украйна ще бъде принудена реално да воюва срещу Северна Корея в Европа

27 октомври 2024, 07:42 часа • 1441 прочитания

В XXI век Украйна ще се окаже изправена да воюва със Северна Корея на територията на Европа заради нерешителността на европейските държави. Това горчиво заключение направи украинският президент Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение на 26 октомври.

Русия все повече ангажира Пхенян като съюзник и във всеки един момент севернокорейските войници могат да се появят на бойното поле, воювайки срещу Украйна. "Украйна ще бъде принудена реално да воюва срещу Северна Корея в Европа. Това са условията, при които липсата на по-решителни действия на партньорите в подкрепа на Украйна само насърчава Путин да инвестира повече в терора."

Още: Зеленски ще раздава по 1000 гривни на всеки украинец (ВИДЕО)

Москва не се колебае да увеличава нивото на агресия срещу Украйна, което се доказва от увеличаването на руското отбранително производство чрез заобикаляне на санкциите и от съюза й със Северна Корея. А нерешителността на западните партньори само я насърчава в това отношение, заяви президентът.

"Светът е способен да спре разгръщането на войната. За това не са достатъчни абстракции и думи – необходими са конкретни стъпки. Ние сме предвидили всички подобни стъпки в Плана за победа. Нещо, което ще предотврати по-нататъшна агресия от страна на виновниците за войната. Очакваме необходимото увеличаване на натиска върху Русия. Очакваме повече подкрепа за Украйна. Това ще бъде справедливо", заяви още Зеленски.

Още: Украинци пуснаха в продажба амулет "Златната купюра на Зеленски" за привличане на богатство (СНИМКА)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес