Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Украйна се нуждае от време преди контраофанзивата

11 май 2023, 12:34 часа • 1502 прочитания

Военните се нуждаят от повече време, за да се подготвят за дългоочакваната контраофанзива срещу руските сили, заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за Би Би Си.

"С (това, което имаме) можем да продължим напред и да постигнем успех. Но ще загубим много хора. Мисля, че това е неприемливо. Така че трябва да изчакаме. Все още се нуждаем от малко повече време", е цитиран да казва той.

Украинските сили обучават нов контингент от военнослужещи и трупат запасни боеприпаси и техника, които ще бъдат от ключово значение за възвръщането на завзетите от Русия територии.

Моментът, в който Киев ще се опита да си върне териториите в източните Донецка и Луганска област, както и в Херсонска и Запорожка област, остава под въпрос.

ОЩЕ: El Mundo публикува карта на контранастъплението на украинската армия (СНИМКА) 

В края на миналия месец украинският министър на отбраната Олексий Резников заяви, че подготовката на Киев "върви към своя край" и неговите сили са готови "в общ смисъл".

Високопоставен украински военен представител заяви по-рано тази седмица, че руските сили са се оттеглили от някои райони край Бахмут след ограничени контраатаки на силите на Киев около източния град.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес