Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Русия ще срещне мощен отговор, ако увеличи атаките в Деня на независимостта

23 август 2022, 18:29 часа • 2438 прочитания

Ако Русия увеличи броя на ракетните атаки по време на двата празника на 23 и 24 август, отговорът на Украйна ще бъде „мощен“. Това обяви президентът Володимир Зеленски по време на общ брифинг с полския държавен глава Анджей Дуда в Киев, предаде Ukrinform.

На 23 август – днес, Украйна празнува Деня на националния флаг, а утре – на 24-ти, е Денят на независимостта. Страната ще отбележи 31 г. от създаването си след разпадането на СССР.

По-рано Зеленски беше предупредил сънародниците си, че тази седмица руските сили могат да извършат „брутални действия“, но украинците не трябва „да се предават под напрежението на врага".

„Какво ще направи Украйна, ако те атакуват Киев? Същото, каквото и сега. Ще бъде същото като в другите градове – Чернигов, Харков, Запорожие, в Донбас. Отговорът ще е един и същ в тези градове. Ако ни ударят, ще получат отговор, мощен отговор“, заяви украинският президент.

Той отбеляза, че разполага с определена информация от украинското разузнаване и чуждестранни партньори за плановете на Русия. "Нашето разузнаване работи с нашите партньори. Ние сме им благодарни за тази информация. Има ли заплаха? Има. Смятам, че това е ежедневна заплаха“, каза Зеленски.

"Знаем приоритетите за инфраструктурните обекти или държавните институции. Започвайки от първия ден на 24-ти (февруари - бел. ред.), Русия постоянно прави това. Могат ли да увеличат броя на тези удари? Да, те могат да го направят на 23-24-ти. Това е цялата информация, с която разполагам. Не разполагам с друга информация", заяви държавният глава.

ОЩЕ: Невиждана атака срещу Зеленски заради изказване, че е знаел за войната, но не е предупредил

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес