Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради изборните манипулации : Хиляди грузинци протестират в Тбилиси (ВИДЕА)

28 октомври 2024, 18:14 часа • 868 прочитания

Хиляди грузинци се вслушаха в призива на проевропейската опозиция за масови демонстрации и излязоха по улиците на 28 октомври, съобщи АФП.

Протестиращите обвиняват управляващата партия „Грузинска мечта“, че е манипулирала резултатите от парламентарните избори на 26 октомври, пише БГНЕС.

Още: Грузинският президент отказа да признае резултатите от изборите за парламент в Грузия

Малко по-късно грузинската опозиция обяви протестната акция в Тбилиси за приключена. Химнът на Грузия и Европейския съюз прозвуча на булевард Руставели в Тбилиси, с което протестната акция приключи.

Демонстрантите се събраха пред главната сграда на парламента в центъра на Тбилиси, докато международните критики се засилваха заради нередности при гласуването.

Грузинските наблюдатели на изборите твърдят, че са разкрили мащабна схема за измама, която е променила изборния резултат в полза на управляващата партия "Грузинска мечта". Създателят ѝ Бидзина Иванишвили отдавна обърна курса ѝ от уж проевропейски към пропутински - а на протеста тази вечер човек от екипа на руския пропагандист Владимир Соловьов хукна да бяга и да се крие зад грузинските полицаи, след като беше разкрит от протестиращите: Най-голямата ни грешка – хората видяха, че на Запад е по-добре: Грузинският Путин (ВИДЕО и СНИМКИ)

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес