Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради атака по петролна база в Крим: Обявено е извънредно положение и евакуация (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 11:43 часа • 1107 прочитания

"Морски петролен терминал" във Феодосия - най-големият в Крим нефтен терминал по отношение на претоварването на нефтопродукти - продължава да гори. В града официално е обявено извънредно положение, съобщи назначеният от руснаците кмет Игор Ткаченко.

През нощта на 6 срещу 7 октомври имаше украинска атака срещу Крим. На кадри в социалните мрежи се видя, че има пожар в петролната база, но окупационните власти не казват каква е причината. Украинските въоръжени сили вече съобщиха за успешна атака на Феодосия: Обстрел на Крим: Пожар в петролна база, атакувани са и руски военни летища (ВИДЕО).

Евакуация

Кримският "вицепремиер" Игор Михайличенко е заминал за Феодосия заради пожара. Министерството на транспорта на окупирания полуостров съобщи, че „по технически причини“ е преустановено движението на влакове в участъка Феодосия-Владиславовказ. Около 300 души са евакуирани от Феодосия заради пожара.

Според официалните лица няма жертви или пострадали в резултат на пожара в петролната база.

"Напомням ви, че достъпът на хора и транспорт до аварийната зона е ограничен", пише Ткаченко в Telegram. „Няма разлив на гориво или заплаха за околната среда от пожара в петролната база в град Феодосия“, добавя още той.

Горят най-малко три резервоара, става ясно от видеа, публикувани от опозиционния Telegram канал "Кримски вятър".

Сателитни снимки потвърждават силата на пожара в петролната база. От мониторинговата група правят сравнение на радарни изображения от тази сутрин и отпреди една седмица, а разликата е очевидна. Точният час на днешната снимка е 06:40:48 ч. московско време.

Между другото, петролното депо във Феодосия е „защитено“ от зенитно-ракетна ПВО система „Панцир-С1“. "Вероятно тя е блокирала нападението", пише "Кримски вятър".

Трима души са ранени след нападение срещу петролно депо във Феодосия и са в болница. Вероятно там са паднали две ракети - такава картина рисуват руски медии, цитирани от канала. Повредени били пет резервоара за гориво - два са напълно унищожени, а други три са с щети и горят.

Припомняме, че днес е 72-ият рожден ден на руския диктатор Владимир Путин. На този ден украинската столица Киев беше атакувана: Русия атакува Киев с ракети "Кинжал" на рождения ден на Путин.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес