Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Залужни се скара на прочут украински боец, че е без бронежилетка, Украйна е умилена (ВИДЕО)

28 юни 2023, 21:30 часа • 16940 прочитания

Валерий Маркус, един от най-известните в Украйна бойци, сподели на 28 юни, видео от напредъка на украинските сили в Запорожкото направление.

Маркус, който воюва в Донбас още от 2014 г., а в момента е старши сержант от 47-а отделна механизирана бригада "Магура" на Въоръжените сили на Украйна, показа клип от дълбокото навлизане на украинците в позициите на руснаците в тази част на фронта.

Придвижвайки се в дълбочина, украинците заемат руски окоп, където се налага и да прекарат нощта сред мъртвите тела на окупаторите. „Придвижихме се много далеч, много дълбоко. Пеша, така че сме много уморени. Етапът, когато труповете тук започват да миришат... След пет минути тръгваме към следващия щурм“, казва Маркус във видеото.

ОЩЕ: Съюзниците предупредили Украйна да не нанася удари по Русия по време на бунта на Пригожин 

Интересно е, че под клипа, споделен във Фейсбук профила на сержанта, е коментирал самият главнокомандващ украинската армия генерал Валерий Залужни. Той прави забележка на Маркус, че е без бронежилетка. 

„Валери! Веднага се обличай! Ще си го получиш от мен“, пише Залужни, а Маркус отговаря: "Слушам!"

Кратката размяна на реплики и загрижеността на Залужни за войниците му трогна украинците. Коментарът на Залужни събра за часове близо 10 000 реакции.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес