Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захарова: Чешките власти не са в състояние да разследват обективно взривовете във Върбетице

15 май 2021, 17:53 часа • 2170 прочитания

Чешките власти демонстрират неспособността си да проведат обективно разследване на експлозиите на складовете за боеприпаси във Врбетицe, като предпочитат да прехвърлят вината върху "външния враг" в лицето на Русия. Това се казва в коментарите на официалния представител на Руското външно министерство Мария Захарова, разпространени в събота и цитирани от TACC. 

Дипломатът обърна внимание на материала, публикуван на 14 май в чешкия вестник Mlada Fronta DNES за установените липси на голям брой оръжия от складове във Върбетице веднага след експлозиите през 2014 г. „Този път, съдейки по публикацията, Държавният инспекторат на органите за сигурност на Чешката република и Националният център за борба с организираната престъпност, както и отделни следователи, участващи в случая, отказват коментар. Не само не могат да проведат обективно разследване, но също така sa неспособни да изградят логична верига от случващите се на територията на тяхната страна безобразия", посочи Захарова.

„В цялата тази история е очевиден само един факт - в ситуация на пълно объркване в Прага не намериха нищо по-добро от това да се опитат да прехвърли цялата вина за това върху прословутия „външен враг“ в лицето на Русия“, подчерта още Захарова.

Темата продължава и в тези материали.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес