Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захариева: България получи един от ресорите на бъдещето

17 септември 2024, 16:30 часа • 719 прочитания

България да получи ресор "Стартъпи, проучвания и иновации" в следващия състав на Европейската комисия. Това предлага председателят ѝ Урсула фон дер Лайен, която обяви във вторник номинираните. Сред тях е и бившата външна и правосъдна министър в България Екатерина Захариева, която ще отговаря за иновациите на европейско ниво. 

"Осъзнавам отговорността, тя е голяма. "Стартъпи, изследвания и иновации" е един от ресорите на бъдещето, изключително важен", каза тя в първата си реакция.

Захариева заяви това в Брюксел, след като бе номинирана за еврокомисар с този ресор. Захариева благодари на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен за доверието и номинацията. Още: Само България е изпълнила желанието на Урсула фон дер Лайен за квотите мъже/жени в ЕК

"Политическите насоки, които даде в началото на мандата си г-жа Фон дер Лайен, специално място е отделено на иновациите, на изследванията, които трябва да засилим, за да направим нашата икономика по-конкурентоспособна. Това е пряко свързано с увеличаването на конкурентоспособността на ЕС и европейската икономика", каза още Екатерина Захариева.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес