Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загина първата руска затворничка, хвърлена да се бие срещу украинците - блъснала я кола (СНИМКИ)

27 септември 2024, 17:47 часа • 3133 прочитания

В края на август е загинала 37-годишната бивша руска затворничка Елена Пимоненкова. Тя е подписала договор с военното министерство на Русия през май 2024 година докато излежавала присъдата си в женска поправителна колония в село Уляновка, Ленинградска област. Близките й имат съмнения как точно е загинала.

Според руското издание "Перекресток" смъртта й е настъпила в Белгородска област, а погребението й е било на 25 септември.

Сестрата на Пимоненкова е заявила пред новинарския портал 47news, че Елена е била разпределена в щурмови отряд като "стрелец санитар". На близките й им е било казано, че тя е била блъсната от кола, но те не вярват на тази версия, тъй като ден по-рано им се обадил непознат мъж, който заявил, че "ще се погрижи да отучи Елена от лошите й навици".

Пимоненкова е осъждана най-малко шест пъти. За първи път е осъдена на 23 години за нападение с нож. Следващите й присъди са за грабежи, заплахи за убийство, увреждане на имущество, телесни повреди и кражби на автомобили; повечето от престъпленията е извършила в нетрезво състояние.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес