Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За втори ден: Удар с дрон на място, където Руският черноморски флот зарежда (ВИДЕО)

04 май 2023, 08:21 часа • 5495 прочитания

Атака с дрон в южната част на Русия е предизвикала пожар в петролна рафинерия, предаде АФП.

Пожарът в резервоара на петролната рафинерия в селището Илски в южната част на Краснодарския край е възникнал след атака от "неидентифициран дрон", заяви пред ТАСС служител на службата за спешна помощ. Отделно, в Ростов има удар с дрон по петролната рафинерия "Новошахтински", което съобщи губернаторът на областта Василий Голубьов.

Губернаторът на Краснодар Вениамин Кондратиев заяви, че пожарът в рафинерията е бил локализиран на площ от 400 кв. м и е бил бързо потушен от спасителните служби, пише БГНЕС. В гасенето са се включили 16 пожарни и 48 пожарникари.

Преди малко над денонощие, в близкото село Волна подобен пожар в петролен резервоар обхвана 1200 кв. м, като отново официалната версия е за удар с дрон: ВИДЕО: Нов пожар в Русия, пак в резервоар с гориво, въздушна тревога в Украйна . Този район е считан за една от базите за зареждане с гориво на Руския черноморски флот.

Същия ден Москва заяви, че е свалила два дрона, насочени към резиденцията на Путин, и обвини Украйна в опит за "терористичен акт". Украйна обаче отрича да е организирала тази атака: То покушения, то дронове, то някакви гъски ги бомбардираха

ОЩЕ: Руснаците отвърнаха с дронове-камикадзе на атаката срещу Кремъл (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес