Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взривове край руска авиобаза, където има стратегически бомбардировачи (ВИДЕО)

20 март 2024, 09:22 часа • 4306 прочитания

Руският град Енгелс беше атакуван с дронове през нощта срещу 20 март и се чуха експлозии. В Енгелс се намира авиобаза на стратегическата авиация, където са разположени бомбардировачи Ту-160 и Ту-95МС, използвани редовно при масирани ракетни нападения срещу Украйна.

Местните власти съобщават, че са били свалени 4 дрона. Според източници на "Телеграм" канала ASTRA обаче - 3 от 4-те безпилотни машини са паднали на територията на военното летище "Енгелс 1". Няма пострадали, а щетите все още са неизвестни.

Още: 5 милиарда евро: Илюзия ли е новата военна помощ от ЕС за Украйна?

Какво разказват жителите?

Жители на града, намиращ се в Саратовска област, са съобщили преди взривовете, че са чули звук от двигател в небето, предава "Телеграм" каналът SHOT.

Очевидци разказват пред канала, че през нощта са се чули от 2 до 4 гърмящи звука от експлозии, които "разтресли прозорците". По предварителни данни - системата за противовъздушна отбрана е била задействана. Жителите на града твърдят, че преди това са чули сирена. Няма официална информация за жертви и щети.

Обяснението на руснаците

По-късно губернаторът Роман Бусаргин съобщи, че два безпилотни самолета били елиминирани над Енгелс. Той твърдеше, че няма жертви или разрушения на инфраструктурата. Според ASTRA обаче става дума за общо 4 дрона.

Още: Белгород: 100% гласували за Путин там, откъдето го молят да ги спаси от войната (ВИДЕО)

Украйна стои зад ударите

Зад атаката стои Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна. Това съобщи УНИАН, позовавайки се на свой източник в специалните служби.

"Планирана работа на силовото управление. Целите бяха поразени. Резултатите се изясняват", казва източникът.

Атака с дронове и в други руски области

Пет украински безпилотни летателни апарата са унищожени над териториите на Белгородска (1) и Саратовска (4) област, съобщи руското министерство на отбраната.

Още: Нов закон: Русия си подсигури престъпници за войници

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес