Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взрив в полска енория - жена загина, а друга е в неизвестност (СНИМКИ)

27 януари 2023, 16:30 часа • 994 прочитания

Властите в Южна Полша съобщиха, че в петък е бил открита мъртва жена, след като експлозия е разрушила половината от стара евангелска енория в град Катовице.

По данни на областния управител - при взрива са ранени най-малко 7 души. Те са били извадени изпод руините от спасителните екипи.

Губернаторът Ярослав Вичорек заяви, че първоначално е било съобщено за две изчезнали жени, но малко след обяд пожарникарите са открили тялото на една от тях в развалините. Вичорек добави още, цитиран от Associated Press, че се надява другата жена да бъде открита жива сред отломките или на безопасно място.

Инцидентът е станал в 3-етажна тухлена къща, която принадлежи на енорията. Пожарникарите твърдят, че вероятната причина за експлозията е газ, използван за отопление и готвене.

Свидетели разказаха пред полските медии, че сред ранените има малки деца. Всички те са били откарани в лечебно заведение.

Говорителят на детската болница в Катовице Войчех Гомолка каза, че две момичета на 5 и 3 години са пристигнали с наранявания по крайниците и главите и леки изгаряния, но са стабилни и в съзнание.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес