Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вучич: Не трябва трагедията в Париж да се използва за насаждане на омраза

16 ноември 2015, 12:18 часа • 5117 прочитания

След Париж, а и в Бейрут, задачата на всички трябва да бъде спирането на омразата. Това се казва в авторски текст на премиера на Сърбия Александър Вучич, публикуван в сръбския вестник Alo.

По думите на Вучич светът трябва да намери начин да се справи с тероризма и да подсигури нормален и сигурен живот на всички – както на онези в Париж, така и на онези в Сирия.

Цитирайки пророка Мохамед Вучич изтъква, че единственото, което е важно, е страхът от Бога и личните качества.

„Цветът и вярванията не играят никаква роля. Всички хора са потомци на Адам”, пише Вучич.

По думите му Сърбия, през която са минали стотици хиляди бежанци, се опитва да прави това от момента, когато на нейната граница се появиха първите жертви на същата участ, която сполетя Париж. Според него думите на пророка Мохамед са доказателство, че в Париж не се сблъскаха ислямът и цивилизационните ценности, създадени във Френската революция, а точно обратното – този петък всички религии и всички ценности бяха жертва на безсмислен терор. Той изтъкна още, че всеки, който се опита да използва парижката трагедия за разпространяване на омраза срещу мюсюлманите, ще бъде на същия кървав път като онези, които стреляха по невинните хора в Париж.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес