Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втори случай: Свален с дрон руски военен хеликоптер Ми-28, в Курска област (ВИДЕО)

07 август 2024, 13:25 часа • 1577 прочитания

При украинската операция в Курска област, чиято непосредствена цел засега изглежда градчето Суджа, което е входна точка за транзита на руски природен газ през украинската газопреносна мрежа към Европа, е свален руски военен хеликоптер Ми-28. Видеокадри, за които се твърди, че показват свалянето, се появиха в социалните мрежи.

По-интересното е, че от видеото се вижда, че хеликоптерът е свален с дрон - най-вероятно FPV, т.е. едни от най-евтините безпилотни летателни апарати, които се управляват от оператор посредством камера на самия дрон, показваща картина.

Припомняме, че в края на юли месец се появи информация, че същият модел руски хеликоптер е бил свален до град Донецк и отново с дрон. За сегашния случай обаче има видеокадри - а едно от оръжията на руската пропаганда Александър Сладков, военен кореспондент на "Известия", също обяви, че има втори свален руски военен хеликоптер в Курска област, след Ка-52 "Алигатор" вчера: Украински дрон-камикадзе свали 12-тонен руски хеликоптер: "Случи се нещо безпрецедентно"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес