Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втори известен Z-блогър заговори за самоубийство

28 февруари 2024, 16:36 часа • 2964 прочитания

Още един от по-известните Z-блогъри - Егор Гузенко, с позивна Тринадесетия, обяви в канала си в Телеграм, че мисли дали да се самоубие. Гузенко се бие в Донбас от 2015 година, бил е и в Сирия - той се превърна в един от главорезите на т.нар. ЛНР (Луганска народна република).

Самоубийство: Втори руски военен блогър

Естонският блогър WarTranslated препечата и преведе публикация от канала в Телеграм на Гузенко, в която той пише, че мисли дали да не отнеме живота си. Гузенко дава за пример случая с друг свой "колега" - Андрей Морозов, с позивна Мурз. Морозов беше сержант в 1487 полк от Четвърта отделна мотострелкова бригада на Втори армейски корпус на т.нар. ЛНР. Повече за неговия случай и защо се самоуби, според известното досега - тук: Самоуби се руски Z-блогър, писал за големите загуби на руската армия край Авдеевка

Още: Сурова присъда за жената, взривила руския пропагандист Владлен Татарски

"Все по-често ме спохождат мисли да събера кураж и да постъпя като Мурз. Ще напиша всичко за всички, ще кажа сбогом и така ще е по-лесно. Твари гадни, нямам сили да живея с това повече", пише Гузенко. Той доста често писа през двете години война в Украйна публикации, които бяха силно критични към руското военно командване.

Ще арестуват руски блогъри, говорещи истината за войната в Украйна: Руски блогър алармира

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес