Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Всичко ще отнемем": В Запорожието руснаците национализират активите на украинските бизнесмени

30 септември 2024, 17:37 часа • 1644 прочитания

Всички по-големи активи на украински бизнесмени и чуждестранни компании в окупираната Запорожка област вече са национализирани от руската власт там. Това обяви Евгений Балицки, назначен от Москва за губернатор на незаконно анексираната украинска област, която на 30 септември 2022 г. Путин обяви, че присъединява към Руската федерация.

"Ако говорим за това, което е останало - вече нищо съществено", каза Балицки като поясни, че са национализирани предприятия, топло- и вятърни централи, слънчеви панели, както и Запорожката атомна електроцентрала и железопътната линия и в момента се издирват и апартаменти и други обекти, евентуално прехвърлени на други лица.

Балицки подчерта, че до 2028 г. назначените от Русия власти на Запорожка област ще продължат да търсят обекти за национализация. "Ще вземем всичко, което намерим", каза той, цитиран от контролираната от Кремъл РИА Новости.

Още: Украинските спецчасти превзеха една от нефтените платформи в Черно море (ВИДЕО)

Припомняме, че Русия контролира около 62% от територията на Запорожие, самият административен център на областта - град Запорожие, обаче не е окупиран.

Още: Руските пропагандисти започнаха да задават неудобни въпроси на Путин (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес