Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Сваленият самолет на Пригожин след обстрела. КАДРИ от битката за Соледар

15 февруари 2023, 07:35 часа • 25302 прочитания

Видеокадри, показващи какви са пораженията по сваления изтребител-бомбардировач Су-24 на ЧВК Вагнер над Бахмут, бяха публикувани в социалните мрежи.

Самолетът беше свален преди малко повече от денонощие - той е този, от който създателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин отправи призив за "дуел" към украинския президент Володимир Зеленски. Пригожин каза, че ако загуби дуела, ще отстъпи от Бахмут, а ако спечели - ще стигне до Днепър.

ОЩЕ: Пригожин предизвика Зеленски на дуел в небето (ВИДЕО)

Новите кадри показват как самолетът е надупчен на решето. Изглежда срещу него е използвана портативна РПГ система (MANPADS). Машината е приземена успешно, но украинските профили в социалните мрежи се подиграват, че сигурно скоро от ЧВК Вагнер ще кажат, че самият Пригожин е пилотирал и е спасил самолета. Вече имаше шегички, че пилотът е бил принуден да приземи самолета, защото не е сработил катапултът.

Междувременно беше публикувана и компилация от видеокадри, които дават представа как протече битката за Соледар. Украинската армия беше принудена да отстъпи от малкото градче, след като ЧВК Вагнер жертва хиляди свои членове, за да осъществи успешен щурм.

ОЩЕ: Подигравки към Путин заради Угледар, Русия се опира на Иран и "Окото на Саурон" (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес