Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Запорожие започват учения за реакция срещу ядрена авария

29 юни 2023, 11:45 часа • 2523 прочитания

В Запорожието местните власти обявиха началото на командно-щабни учения за отстраняване на евентуална авария в атомната електроцентрала. Това се случва дни след извънредното обръщение на украинския президент Володимир Зеленски, че руснаците готвят терористична атака в АЕЦ "Запорожие".

"Обучението ще се проведе на територията на град Запорожие и Запорожка област. Възможни са временни ограничения на движението в определени райони. Молим гражданите да запазят спокойствие и да разберат някои неудобства!", съобщи Запорожката регионална военна администрация в "Телеграм".

"Целта на мероприятието е да се координират действията на всички служби в случай на реална заплаха от възникване на аварийна ситуация в АЕЦ", добавиха властите.

"Моля, имайте предвид, че ситуацията е под контрол, затова молим гражданите да се въздържат от прекомерно информационно внимание към тренировките", гласи още съобщението.

Според украинското разузнаване планът на Русия, за който говори Зеленски, е бил одобрен и разработен, а руснаците вече минирали 4 от 6 енергоблока на най-голямата атомна електроцентрала в Европа.

ОЩЕ: В Украйна започнаха да се готвят за възможното взривяване от руснаците на АЕЦ "Запорожие"

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес